Gyakran ismételt kérdések

Mi a bélflóra?

A bélflóra 300-500 különböző baktériumot tartalmaz, amelyek meggátolják a káros kórokozók elszaporodását, megkönnyítik az emésztést, részt vesznek egyes vitaminok termelésében, hatékonyan csökkentik az antibiotikumok mellékhatásait, és hozzájárulnak a szervezet eredményesebb védekezéséhez.

Honnan tudom, hogy a bélflórám nincs rendben? Milyen következményei lehetnek?

Hasmenésre, hasi fájdalomra, levertségre vagy rossz közérzetre számíthatunk, hiszen a jótékony baktériumok nem tudják meggátolni a gombák, paraziták vagy kórokozó baktériumok elszaporodását. A nem megfelelő bélflóra az anyagcsere-folyamatokat nem képes támogatni, hiszen kóros állapotban nincsenek jelen a szükséges B- és K-vitaminok. Sérült bélflóra esetén minden bevitt tápanyag megemésztése nehezebb, a tápanyagok nem szívódnak fel megfelelő mennyiségben. Bélflóra hiányában székrekedés is kialakulhat, mivel a szükséges bélmozgás sem biztosított. Tehát az egészséges bélflóra nélkülözhetetlen.

Mitől újgenerációs a Lactiv Plus?

A Lactiv Plus élőflórát és vitaminokat tartalmazó speciális gyógyászati célra szánt tápszer. Újgenerációs, mert a korábbi Lactiv készítményekhez képest megkétszerezett élőflóra tartalommal segít pótolni a jótékony baktériumokat, illetve a benne lévő C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. Továbbá a benne lévő B6 vitamin a fáradtság és a kifáradás csökkentését segíti elő.

Hány éves kortól szedhető a Lactiv Plus?

A Lactiv Plus termékcsalád gyermekek és felnőttek számára is biztonságosan alkalmazható. A Lactiv Plus kapszula és szuszpenzió 14 éves kortól, a Lactiv Plus granulátum 3 éves kortól fogyasztható.

Hol szerezhető be a Lactiv Plus?

A Lactiv Plus gyógyszertárakban szerezhető be. Érdemes gyógyszerész segítségét kérni, hogy Ön számára melyik formában legcélszerűbb a Lactiv Plus fogyasztása. Továbbá termékcsaládunkat megtalálja Drogerie Markt üzletekben, a Rossmann hálózatában, valamint az Auchan és Tesco hipermarketekben.

Milyen típusú Lactiv Plus készítmények kaphatók?

A Lactiv Plus háromféle formában kapható: szuszpenzióként, granulátumként és kapszulaként.

Miért van B-vitamin a Lactiv Plus-ban?

A bélflóra sérülése, a jótékony bélbaktériumok számának csökkenése esetén alacsonyabb lehet a B- vitaminok termelése is. A B-vitaminok közreműködnek a szervezet energiatermelésében, anyagcsere-folyamataiban, az idegrendszer optimális működésében, továbbá az egészséges bőr- és hajszerkezet kialakításában.

Miért van C-vitamin a Lactiv Plus-ban?

A C-vitamin antioxidáns hatása révén fontos szerepet játszik a szervezet védekező rendszerének működésében, és segíti az immunrendszert a baktériumokkal és vírusokkal szembeni védekezésben.

Kell-e hígítani a Lactiv Plus ampulla tartalmát?

Az ampulla hígítás nélkül alkalmazható.

Miért kell először befelé csavarni az ampulla kupakját?

Az ampulla kupakja tároló feladatot is ellát, vagyis por formájában tartalmazza a hasznos baktériumokat és vitaminokat. Ha az óramutató járásával megegyező irányba tekerjük, a kupakban található összetevők az ampullába jutnak.

Mit kell tenni, ha a kupak lecsavarásakor piros dugó marad az ampullában?

Teljesen vissza kell csavarni a kupakot, hogy az újabb kicsavaráskor a dugó a kupakban maradjon.

Mik azok a jótékony baktériumok?

Nagy számban megtalálhatóak a vastagbélben, jelenlétükkel megelőzik az ártalmas baktériumok túlnövekedését, hatással vannak a bélmozgásokra és az immunrendszerre.

Fontos-e, hogy többféle jótékony baktériumot tartalmazzon egy élőflóra készítmény?

Igen, fontos. Az élőflóra készítmények abban térnek el egymástól, hogy különböző baktériumtörzseket tartalmaznak. A Lactiv Plus megkétszerezett élőflóra tartalommal segít pótolni a jótékony baktériumokat a korábbi Lactiv készítményekhez képest.

Mi az antibiotikum?

Az antibiotikum bakteriális fertőzések kezelésére alkalmas készítmény, amelynek szedését kizárólag orvos írhatja elő. Mellékhatása lehet, hogy elpusztítja a hasznos baktériumokat is, a károsak mellett, így felborítja a bélflóra egyensúlyát.

Egyszerre is bevehető-e a Lactiv Plus és az antibiotikum?

Ha elkerülhetetlen az antibiotikumos kezelés, érdemes a terápiával párhuzamosan alkalmazni az élőflóra készítményt. A Lactiv Plus-t a gyógyszeres kezelés befejeztével ajánlott még egy hétig szedni. Fontos, hogy - napi szinten - a Lactiv Plus speciális gyógyászati célra szánt készítmény fogyasztása a két antibiotikum bevétele közé essen.